Родители и деца

Како да ставите ВИДЕО во вашиот пост

Go down

Како да ставите ВИДЕО во вашиот пост

Пишување by Rocka on 13.05.09 16:53Како да ставите ВИДЕО во вашиот пост?

Многу едноставно.
Најдете го саканато видео на YouTube .

Од десната страна се наоѓа пано со два линка, како на сликата погоре.
Првиот е URL, односно линк за праќање по маил, ПП, MSN, SKYPE, или сл.
Вториот е Embed , код за пастирање на форуми, блогови и сл.

Копирајте го Embed линкот и ставете го во вашиот пост.
Едноставно, COPY - PASTE.

Пастиран во вашиот пост изгледа вака, како хиероглифи, но не се плашете, тоа е тоа :


Потоа пишете коментар ако имате уште несто да кажете и пратете го постот ( SEND )

Во вашиот пост кодот од погорната слика ќе изгледа вака :